Content-Type: text/html; charset=UTF-8 Onderwijs-Sandra Wijnhout-
Menu

Iedereen kan zingen met de juiste begeleiding!Les in het (basis)onderwijs

Leer spelenderwijs

Sandra werkt al jaren als zangcoach en vakdocent muziek in het (basis)onderwijs. Ze geeft les aan leerlingen van groep 1 / 2, tot leerlingen die in hun laatste jaar van het voortgezet onderwijs zitten. En alle leeftijden/groepen hebben iets speciaals, iets leuks, om aan les te mogen geven.

Waar Sandra met de kleuters spelenderwijs aan de slag gaat, gaat ze met de bovenbouw al zelf nummers schrijven en muziekinstrumenten spelen.
Ook hier maakt Sandra vooral gebruik van de inbreng van de leerlingen. Muziek is iets wat al van jongs af aan wordt gebruikt. Alleen wordt dit vaak het ondergeschoven kindje in het onderwijs, want ze moeten al zoveel. Sandra probeert de muzieklessen te koppelen aan de regulieren lessen. Want rekenen en taal leren, is zoveel leuker met muziek. En kinderen onthouden alles veel beter.
Maar ook wiskunde of aardrijkskunde gaan goed samen met muziek. Elk vak kan je aan muziek koppelen. Of eigenlijk kan je muziek aan elk vak koppelen, als je maar creatief bent.
 

Uit steeds meer studies blijkt dat zingen goed is voor kinderen en volwassenen. Het maakt je ontspannen, je stressniveau zakt, het levert een unieke bijdrage aan de emotionele ontwikkeling van het brein en dat heeft een positief effect op ons sociale inlevingsvermogen. Zingen zou ook het concentratievermogen vergroten. En ook niet geheel onbelangrijk, zingen werkt mee aan een betere weerstand.

Dus haal die zang/muzieklessen in school! En neem snel contact op. [klik hier]

Sandra_Wijnhout-2